Wspaniałe wyroby z żeliwa

Żeliwne naczynia cieszą się w Polsce coraz to większą renomą. Rośnie ilość ceniących smakowite smaki gotowanych w nich potraw. Żeliwo zapewnia równomierne rozprowadzenie ciepła i długie utrzymywanie dużej temperatury.




le creuset
Napisał: Mikhail Golub
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


Naczynie nie koroduje i gotowane Produkty nie przylegają do dna.


kieliszki
Napisał: Winniepix
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


Francuska firma Le Creuset specjalizuje się w wyrobach żeliwnych. Naczynia pokrywane są ozdobną emalią porcelanową na zewnątrz i nadzwyczaj twardą wewnątrz naczynia.

Chcesz przeczytać większą ilość analogicznych wiadomości? Jeśli tak, to sprawdź to użyteczne omówienie (http://anir.pl/), gdyż również Cię z pewnością zainteresuje.

Żeliwo gwarantuje równomierne rozprowadzenie ciepła i długie podtrzymywanie wysokiej temperatury. Owe naczynia mogą być używane na wszystkich typach kuchni, w piecu i zmywarce.

Czy ten wpis zdaje się być interesujący? Chcesz poznać więcej treści na podobny temat? Więc idź tu mieszkania na sprzedaż szczecin warzymice i przeglądnij nowy wątek.

Każde naczynie jest kształtowane w jednorazowej formie stworzonej ze sprężonego miałkiego piasku. Po pozyskaniu odlewu forma jest rozkruszana, a piasek wykorzystywany do produkcji nowych wzorów.


Po oczyszczeniu i wygładzeniu form naczynia są poddawane wieloetapowemu przebiegowi emaliowania, schnięcia i wypalania dzięki czemu towar uzyskuje wytrzymałość na korozję i schludny nietuzinkowy kolor. Chociaż koszt kupna takich naczyń nie jest malutki, to ich dożywotnia gwarancja rekompensuje wydatek.


wyposażanie
Napisał: kennejima
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com


Żeliwo to materiał nadzwyczaj mocny i odporny na rozmaitego typu uszkodzenia mechaniczne. Przy odpowiednim użytkowaniu, czyli zachowaniu zaleceń producenta, nie jesteśmy go w stanie zniszczyć nawet jeśli będziemy w tych garnkach i rondlach pichcić każdego dnia przez całe nasze życie.




W żeliwnych garnkach można gotować, dusić, smażyć i bez niepokoju zapiekać i wypiekać w piekarniku. Po ugotowaniu, przykryty pokrywą garnek z żeliwa jeszcze przez długi czas dotrzymuje temperaturę dania.
19-05-23 07:19:01
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.